top of page

Virtuele Maagband

Hypno Maagband door hypnose

De Hypno Maagband en hypnose

De virtuele maagband is een volledig programma dat uit 4 sessies bestaat. Deze sessies zijn ontworpen om je onderbewustzijn te overtuigen dat je fysiek een maagbandoperatie hebt ondergaan. Je doorloopt de gehele procedure, die je ook met een fysieke operatie voor het plaatsen van een maagband zal doorlopen. Het onderbewustzijn zal denken dat je maag kleiner is geworden en geloven dat jij jezelf veel sneller vol voelt. Natuurlijk zal je bewust weten dat je niet daadwerkelijk de operatie hebt ondergaan, maar dat is prima. Je automatische gewoonten (zoals eten) worden gecontroleerd door je onderbewustzijn, dus het zal doen alsof de procedure echt heeft plaats gevonden.

Bijna iedereen die een dieet volgt zal afvallen en dit blijven doen zolang ze zich aan het dieet houden. Echter als ze hiermee stoppen komen de kilo’s er weer aan en soms meer, het bekende jojo effect. Bij de meeste diëten zijn zwaar en vormen steeds weer een strijd in je hoofd waardoor je aan eten en bekende eetgewoonten blijft denken. Zo is het namelijk in de loop der jaren in geprogrammeerd.

Het plaatsen van de "hypno maagband" is geen dieet. Je bent meer bewust van wat je eet en je kunt beter luisteren als je maag aangeeft dat het vol is.

Ook wordt er aandacht besteed aan de bron van het overgewicht en bespreken we samen hoe dit aan te pakken.

De virtuele maagband is geschikt voor mensen met een BMI hoger dan 30. Voor mensen met een lagere BMI raad ik de sessies aan voor afvallen.

Vanuit de hypnose gezien is je maag na de sessies gekrompen tot de grootte van een stress balletje. Om je gewicht goed onder controle te kunnen houden is het belangrijk dat je onderstaande richtlijnen volgt. Deze zullen je helpen bij de psychologische impact van je maagband en daarmee ook je vroegere relatie met het eten. Deze richtlijnen helpen je dus bij het gewichtsverlies en om het nieuwe gewicht te houden. Aan jou de verantwoordelijkheid om deze richtlijnen op te volgen waardoor het resultaat succesvol zal zijn.

 1. Eet slechts 3 kleine maaltijden per dag om te wennen aan de maagband. Kies voor minder en gezond voedsel. Aangezien je porties drastisch verkleind zullen worden is het verstandig om kleine borden en kommen aan te gebruiken.

 2. Eet op een rustig tempo en stop met eten als voldaan bent. Geniet van elk e hap. Eet met aandacht voor wat je eet. Eet rustig, kauw 15-20 keer op elke hap. Leg je mes en vork tussendoor neer.

 3. Drink voldoende. Calorie-arm, liefst water en 2 liter per dag.

 4. Beweging. Een erg belangrijk onderdeel van de virtuele maagband is dat je iedere dag 30 minuten aan beweging doet. Dit kan zijn sporten, maar wandelen is net zo goed een vorm van beweging. Doordat je minder gaat eten zal je lichaam reserves gaan verbranden. Als je niet dagelijks beweegt zal je lichaam ongebruikte spieren metaboliseren; je zult spiermassa en kracht verliezen. Beweging zal je lichaam vertellen dat jij je spieren wilt gebruiken en het zal je lichaam zo dwingen om vet te gaan verbranden.

 5. Neem multivitaminen. Gebruik multivitaminen waar omega 3-vetzuren in zitten om er zeker van te zijn dat je nog steeds alle nodige vitaminen binnen krijgt.

 6. Luister naar de audio die ik je meegeef. Het is belangrijk dat je vanaf sessie 4 iedere dag naar deze audio luistert gedurende 30 dagen. Deze audio houd het brein in controle.

 7. Koop iets nieuws. Koop een kledingstuk in de maat waarvan jij droomt. Het hoeft niet duur te zijn. Hang dit kledingstuk aan de buitenkant van de kast, waar je het vaak kan zien.

 8. Spreek jezelf positief toe. Het geven van positieve zelfsuggesties is een bewezen methode voor zelfverandering.

 

Het voordeel van de virtuele maagband t.o.v. een operatief ingebrachte maagband?

 • Geen operatie

 • Geen littekens

 • Geen narcose

 • Geen dieet

 • Geen risico's op complicaties

© 2018 by Liane Rozenbrand. Alle rechten voorbehouden,

De Hollentoren 7, 3912 AL RHENEN

Tel: +316 46171907

 • Facebook - White Circle
bottom of page